Confidențialitate


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE


 

Confidențialitatea datelor este de o importanță ridicată pentru Montecristo și dorim să fim deschiși și transparenti cu prelucrarea datelor dvs. personale.

Prin urmare, avem o politică care stabilește modul în care datele dvs. personale vor fi procesate și protejate.

Cine este operatorul datelor dvs. personale?

Compania Montecristo Retail RO SRL („Montecristo”), este operatorul datelor cu caracter personal pe care ni le transmiteți și este responsabil pentru datele dvs. personale în conformitate cu legea aplicabilă privind protecția datelor.

Unde vă stocăm datele?

Datele pe care le colectăm de la dvs. sunt stocate în Spațiul Economic European („SEE”), dar pot fi, de asemenea, transferate și prelucrate într-o regiune din afara SEE. Orice astfel de transfer de date cu caracter personal va fi efectuat în conformitate cu legile aplicabile.

Pentru transferurile din afara SEE, Montecristo va folosi clauze contractuale standard și clauze de confidențialitate ca si garanții pentru regiuni fără o decizie adecvată din partea Comisiei Europene.

Cine accesează datele dvs.?

Datele dvs. pot fi partajate în cadrul grupului Montecristo. Nu transmitem, vindem sau schimbăm datele dvs. în scopuri de marketing către terți în afara grupului.

Datele transmise către terți, sunt utilizate doar pentru a vă oferi serviciile noastre. Vei găsi mai jos ce categorii de terți se ragsesc în cadrul fiecărui proces specific.

Care este temeiul legal pentru procesare?

Pentru fiecare procesare specifică a datelor cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs., vă vom informa dacă furnizarea de date cu caracter personal este legală, daca este necesară pentru a încheia un contract, despre obligativitatea furnizării datelor cu caracter personal șau a posibilelor consecințelor dacă alegeți să nu o faceți.

Care sunt drepturile dvs.?

Dreptul de acces:

Aveți dreptul de a solicita informații despre datele personale pe care le deținem în orice moment. Puteți contacta Montecristo care vă va furniza datele dvs. personale.

 

Dreptul la portabilitate:

Ori de câte ori Montecristo prelucrează datele dvs. personale prin mijloace automatizate bazate pe consimțământul dvs. sau pe baza unui acord, aveți dreptul de a obține o copie a datelor dvs. transferate către dvs. sau către o altă parte. Aceasta include numai datele personale pe care ni le-ați transmis.

 

Dreptul la rectificare:

 

Aveți dreptul de a solicita rectificarea datelor dvs. cu caracter personal dacă acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete.

Dacă aveți un cont Montecristo, puteți edita datele personale în contul dvs. și în paginile de membru.

 

Dreptul la ștergere:

Aveți dreptul de a șterge orice date cu caracter personal prelucrate de Montecristo în orice moment, cu excepția următoarelor situații

* Aveți o situatie in derulare cu Serviciul Clienți

* Aveți o comandă deschisă care nu a fost încă expediată sau expediată parțial

* Aveți o datorie neachitată catre Montecristo, indiferent de modalitatea de plată aleasa

* Dacă sunteți suspect sau ați folosit în mod eronat serviciile noastre

* Dacă ați făcut vreo achiziție, vă vom păstra datele personale în legătură cu tranzacția dvs. pentru evidentele contabile

 

Dreptul dvs. de a vă opune procesării pe baza interesului legitim:

Aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. personale care se bazează pe interesul legitim al Montecristo. Montecristo nu va continua să prelucreze datele cu caracter personal decât dacă putem demonstra un motiv legitim pentru procesul care va depășește drepturile sau din cauza unor revendicări legale.

 

Dreptul dvs. de a vă opune marketingului direct:

Aveți dreptul să vă opuneți marketingului direct, inclusiv analiza de profilare realizată în scopuri de marketing direct.

Puteți renunța la marketingul direct prin următoarele mijloace:

* Urmând instrucțiunile din fiecare mailuri de marketing

* Prin editarea setărilor contului dvs. Montecristo

 

Dreptul la restricție:

Aveți dreptul de a solicita ca Montecristo să restricționeze procesarea de date cu caracter personal în următoarele circumstanțe:

* Dacă vă opuneți unui interes legitim bazat pe prelucrare Montecristo, Montecristo va restricționa toate prelucrările acestor date până la verificarea interesului legitim.

* Dacă aveți pretenția că datele dvs. personale sunt incorecte, Montecristo trebuie să restricționeze toate prelucrările acestor date în așteptarea verificării exactității datelor cu caracter personal.

* Dacă prelucrarea este ilegală, vă puteți opune ștergerii datelor cu caracter personal și, în schimb, solicitați restricționarea utilizării datelor dvs. personale.

* Dacă Montecristo nu mai are nevoie de datele cu caracter personal, dar va este dvs. necesar in vederea apărării revendicărilor legale.

 

Cum vă puteți exercita drepturile?

Luam foarte în serios protecția datelor și, prin urmare, avem personal dedicat care se ocupă de cererile în legătură cu drepturile dvs. menționate mai sus. Puteți fi întotdeauna in contact la adresa de e-mail rdp@montecristo-retail.ro

 

Dreptul de a face plângere la o autoritate de supraveghere:

Dacă considerați Montecristo că proceseze datele dvs. personale într-un mod incorect, ne puteți contacta. De asemenea, aveți dreptul să adresați o plângere unei autorități de supraveghere. În România această autoritate de supraveghere este Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Durata de păstrare a datelor

Reținem datele dumneavoastră personale până când Contul dumneavoastră de Utilizator este șters. Contul dumneavoastră de Utilizator poate fi șters  atât la cererea dumneavoastră, dar și ca urmare a retragerii consimțământului cu privire la procesarea datelor, a obiecției dumneavoastră cu privire la prelucrarea datelor precum sau în cazul solicitării ștergerii datelor.

Sistemele noastre se vor limita la a reține astfel de informații de arhivă despre tranzacțiile dumneavoastră de care păstrarea datelor este legată, spre exemplu în legătură cu orice pretenție ați putea avea, cum ar fi în legatură cu garanția legală sau în legătură cu prevederi legale care ne sunt obligatorii.

 

Actualizări ale politicii noastre de confidențialitate:

Este posibil să avem nevoie să actualizăm politica noastră de confidențialitate. Cea mai recentă versiune este întotdeauna disponibilă pe site-ul nostru web. Vom comunica orice modificări materiale aduse politicii de confidențialitate, cum ar fi de exemplu scopul pentru care folosim datele dvs. personale, identitatea operatorului sau drepturile dvs., dar fără a ne limita la aceastea.

 

Contul Montecristo

Direct marketing

Cookies

Cumparaturi Online

 

 

Contul Montecristo

De ce folosim datele dumneavoastră cu caracter personal?
Vom folosi datele cu caracter personal pentru a vă crea și administra contul personal pentru a vă oferi o experiență personalizată și relevantă pe kvl.ro. 
Vă vom oferi istoricul comenzilor și detaliile despre comenzile dumneavoastră și vă vom permite să vă gestionați setările contului (inclusiv preferințele de marketing). De asemenea, vă vom oferi modalități simple de a vă corecta și actualiza informațiile, cum ar fi detaliile de contact și informațiile de plată. Mai mult, vă vom permite să salvați articolele în coșul de cumpărături, vă vom permite să evaluați și să revizuiți produsele pe care le-ați achiziționat de la noi.

Pentru a vă oferi recomandări relevante privind produsele noastre, vă vom prelucra navigarea, istoricul de cumpărături, precum și datele pe care le-ați trimis prin contul dumneavoastră.

Ce tipuri de date cu caracter personal colectăm?
Vom prelucra întotdeauna adresa de e-mail și parola pe care ni le trimiteți când vă înregistrați pentru un cont pe kvl.ro. 

Vom prelucra următoarele categorii de date cu caracter personal, dacă alegeți să ni le furnizați:

* informații de contact, cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon;
* data nașterii;
* sexul;
* țara;
* setările contului;
* informațiile cardului de plată criptate.

Vom prelucra următoarele categorii de date cu caracter personal dacă faceți o achiziție:

* istoricul comenzilor;
* informațiile de livrare;
* istoricul plăților.

De asemenea, vom prelucra următoarele categorii de date cu caracter personal legate de cookie-urile dumneavoastră:

* istoricul clicurilor;
* navigare și istoricul navigării.

Cine are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal?
Datele transmise unor terțe părți sunt folosite numai pentru a vă oferi serviciile menționate mai sus, pentru a optimiza site-ul web folosim agenții web și instrumentele de analiză pentru evaluarea produselor.

Care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?
Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru contul dumneavoastră se bazează pe consimțământul dumneavoastră acordat la crearea contului.

Prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pentru a vă furniza informații relevante despre produse se bazează pe interesul nostru legitim.

Pentru cât timp vă salvăm datele?
Vă vom păstra datele atât timp cât aveți un cont activ. 

Aveți dreptul să vă închideți contul în orice moment. Dacă alegeți să faceți acest lucru, contul dumneavoastră va înceta să existe și veți fi considerat inactiv. Vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal dacă acest lucru este impus de legislația în vigoare și dacă există un litigiu deschis.

După închiderea contului dumneavoastră, datele dumneavoastră vor fi șterse.

Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră:
Aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în baza interesului legitim al Montecristo  contactând rdp@montecristo-retail.ro . Contul dumneavoastră va fi apoi șters și nu vă vom putea oferi serviciile noastre.

 

Direct Marketing

Am dori să îţi trimitem înformaţii despre produsele noastre care te-ar putea interesa. Cu toate acestea, putem trimite astfel de materiale de marketing numai dacă optezi pentru acestea. Reţine că indiferent dacă ai consimţit să primeşti mesajele noastre de marketing, poţi opta cu uşurinţă să nu le mai primeşti la o data ulterioară.

Ai dreptul în orice moment să ne opreşti ca să nu te mai contactăm în scopuri de marketing sau să nu mai oferim informaţiile tale altor membri ce apartin grupului Montecristo. Dacă nu mai doreşti să fii contactat în scopuri de marketing, apasă butonul de dezabonare de la sfârşitul mesajului nostru de marketing (Email/Newsletter/SMS).

 

 

Cookies

Un cookie este un mic fișier text care se salvează pe calculatorul sau pe dispozitivul dumneavoastră mobil și, în timpul vizitelor ulterioare, este recuperat din acestea. Dacă utilizați serviciile noastre, vom presupune că sunteți de acord cu utilizarea unui astfel de cookie. Totodata tinem sa mentionam ca puteți schimba setările cookies-urilor în programul de navigare. Dacă setările rămân neschimbate cookies-urile vor fi salvate pe dispozitiv. Schimbarea setărilor cookies-urilor poate limita funcționalitatea Website-ului.

Cum folosim cookie-urile?
Utilizăm cookie-uri permanente pentru a stoca pagina de start și detaliile dumneavoastră dacă selectați „Ține-mă minte” atunci când vă conectați la site. Vom folosi cookie-uri pentru a vă salva produsele favorite.

Utilizăm cookie-uri pentru o sesiune, de exemplu, atunci când folosiți funcția de filtrare a produselor, pentru a verifica dacă sunteți conectat sau dacă ați adăugat un articol în coșul de cumpărături. 

Folosim cookie-uri proprii și terțe pentru a colecta statistici și date ale utilizatorilor în formă agregată și individuală în instrumente de analiză pentru a ne optimiza site-ul și pentru a vă oferi materiale de marketing relevante.  

Unele cookie-uri terțe sunt setate de servicii care apar pe paginile noastre și sunt în afara controlului nostru. Acestea sunt setate de către furnizorii de social media, cum ar fi Twitter, Facebook și Instagram, și se referă la capacitatea utilizatorilor de a partaja conținut de pe acest site, așa cum indică pictograma respectivă.

De asemenea, folosim cookie-uri terță parte care urmăresc activitatea pe mai multe site-uri pentru a vă oferi marketing pe alte site-uri/canale.

Ce tipuri de date cu caracter personal colectăm?
Vă vom conecta ID-ul de cookie numai la datele cu caracter personal trimise și colectate în legătură cu contul dumneavoastră, numai dacă sunteți conectat(ă) la contul dumneavoastră. 

Cine are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal?
Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă oferi serviciile menționate mai sus, un instrument de analiză este folosit pentru a colecta statistici în scopul optimizării site-ului nostru și pentru a vă prezenta materiale relevante.

Care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?
Vă vom conecta cookie-urile la datele cu caracter personal numai dacă sunteți conectat la contul Montecristo.
Dacă sunteți conectat(ă) la contul dumneavoastră, temeiul juridic este bazat pe interesul nostru legitim. 

Linkuri

Website-ul poate conține linkuri/ legături către pagini web aparținând terților. Nu  deținem controlul asupra acestor pagini terțe, nu le monitorizăm și nu putem fi ținuți răspunzători pentru protecția datelor efectuată de acești terți sau de conținutul respectivelor pagini.

 

Cumparaturi Online

De ce folosim datele dumneavoastră cu caracter personal?
Folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a vă oferi informațiile, produsele și serviciile pe care le solicitați sau pe care le cumpărați de la noi online. Este necesar sa folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a vă procesa comanda și plata, pentru a emite chitanțe electronice, pentru a gestiona livrările, returnările și cererile de garanție pentru produse. 
Ori de câte ori efectuați o plată, returnați un produs sau solicitați un serviciu financiar, utilizăm datele dvs. cu caracter personal pentru a vă verifica identitatea și capacitatea de a încheia un contract, dacă informațiile financiare pe care ni le transmiteți sunt corecte, vă verificăm bonitatea, efectuăm verificări privind fraudele sau prevenția altor activități ilegale. 

Folosim datele cu caracter personal pentru a vă identifica și a vă confirma vârsta legală pentru cumpărături online și pentru a confirma adresa dumneavoastră partenerilor externi. 
Dorim să vă oferim diferite alternative de plată și vom efectua analize pentru a afla ce alternative de plată aveți la dispoziție, inclusiv istoricul plăților și verificări de credit. 

Ce tipuri de date cu caracter personal prelucrăm?
Vom prelucra următoarele categorii de date cu caracter personal:

* informații de contact, cum ar fi numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon;
* informații despre plăți și istoricul plăților;
* informații despre credit;
* informații despre comenzi.
* cod numeric personal, număr de pașaport, număr de TVA sau număr de identificare similar (dacă alegeți să ni le transmiteți).

Dacă aveți un cont pe kvl.ro, vă vom prelucra și datele cu caracter personal transmise în legătură cu contul sau calitatea de membru, cum ar fi: 

* contul;
* istoricul comenzilor.

Cine are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal?
Datele dvs. cu caracter personal sunt uneori partajate cu terțe părți care ne ajută să îndeplinim anumite sarcini sau să furnizăm serviciile solicitate. Montecristo poate interacționa, în special, cu terți pentru a vă valida adresa, cu agenții de comunicare pentru a vă trimite confirmarea comenzii, cu furnizori de servicii de depozitare și distribuție pentru livrarea comenzii dvs., cu furnizori de servicii de plată pentru a vă procesa plățile cu cardul de credit/debit, cu bănci și cu alți furnizori de servicii financiare, cu canale de social media, precum și cu piețele online prin care produsele și serviciile noastre vă sunt puse la dispoziție spre vânzare.

Rețineți că multe dintre aceste companii beneficiare au un drept sau o obligație independentă de a vă prelucra datele cu caracter personal.

Pentru cât timp vă salvăm datele?
Atunci când vă pune la dispoziție produse, Montecristo va prelucra datele cu caracter personal necesare pentru încheierea unui contract cu dvs. și pentru îndeplinirea oricăror obligații derivate din acel contract, indiferent dacă respectivul contract se referă la o comandă și plată sau la utilizarea altor servicii prestate de noi sau de terți. 

Dacă ați optat să primiți chitanțe electronice, prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal necesare în acest scop se bazează pe consimțământul dumneavoastră.

În legătură cu furnizarea produselor și serviciilor noastre, suntem uneori supuși obligației legale de a colecta, prelucra și stoca date cu caracter personal, de exemplu, în scopul respectării legislației fiscale și financiare în vigoare.

Automatizarea luării deciziilor:
Când depuneți o cerere de credit ca metodă de plată, luarea deciziei cu privire la cererea dumneavoastră de credit este automatizată. Aveți dreptul să vă exprimați punctul de vedere și să contestați decizia adresându-vă personalului nostru.